Wat te doen met een gebroken raam

Glas is een zeer breekbaar product, en dat is ook zeker iets wat algemeen bekend is. Het is echter niet altijd even makkelijk om voorzichtig om te gaan met het glas – er is altijd een kans dat het breekt. Denk daarbij bijvoorbeeld maar eens aan een raam. De wind kan net even iets te hard waaien, waardoor de deur dichtknalt en de ruit springt. Een scheurtje in het raam dat er al weken zit, maar door niemand wordt opgemerkt en steeds verder groeit. Of bijvoorbeeld de kinderen uit de buurt die heerlijk buiten aan het voetballen zijn, maar per ongeluk de bal de verkeerde kant op trappen – dwars door je raam. Het hoeft dus niet altijd je eigen schuld te zijn; er zijn verschillende manieren waarop je raam kapot zou kunnen gaan.

 

Dit kan helaas heel gevaarlijk zijn, of simpelweg erg vervelend. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een koude tocht die continu door je huis heen zal gaan waaien. Denk aan inbrekers die wellicht nóg makkelijker binnen kunnen komen; omdat er in principe een gat in je huis zit dat niet wordt beveiligd. Maar ook vooral kleine kinderen en/of huisdieren lopen gevaar. Gebroken glas brengt glassplinters met zich mee, en als kinderen en/of dieren hiermee in aanraking komen, kan dat fout af gaan loipen.

Ondanks dat glasschade ontzettend vervelend is, kun je met een goed plan ervoor zorgen dat de gelopen schade binnen een zeer korte periode wordt hersteld. Zorg er dan ook voor dat je duidelijk de schade in kaart gaat brengen, zodat je wellicht je schade bij de verzekering aan kunt geven. Het is voor hen dan belangrijk dat ze precies weten waar de schade zit en hoe ernstig deze is. Mocht het inicident jouw eigen schuld zijn, zijn er namelijk ook een aantal verzekeringen die de kosten van de glasreperatie zullen dekken.