Waarom kiezen voor online pianolessen?

Wil jij online piano leren spelen of twijfel je juist aan deze nieuwe methode? Dan hopen wij dat je na het lezen van dit artikel hier op een andere manier naar zult kijken. Zo zijn er een aantal redenen om toch te kiezen voor een online pianoles en niet voor privé pianoles of de lessen van een muziekschool. Het is natuurlijk uiteindelijk je eigen keuze en het draait daar ook volledig om. Toch is het handig om te weten welke mogelijkheden er allemaal worden aangeboden. Het is een kwestie van even de feiten op een rijtje zetten. Daarom in dit artikel drie belangrijke redenen om toch eens een online piano cursus te overwegen.

Lage kosten

Eén ding is zeker een online cursus piano spelen gaat gepaard met lage kosten, maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou, omdat  je inlevert op de persoonlijke begeleiding. Alles wat de pianoleraar in zijn muziekcarrière heeft geleerd is in dit geval opgeschreven en digitaal gemaakt. Nu hoeft hij niet meer apart aan elke cursist zijn kennis te delen, waardoor de kosten beperkt blijven. Hierdoor kan een online pianoleraar zijn cursussen voordelig aanbieden. Vaak heb je al een cursus voor 50 a 150 euro terwijl je dit anders al voor één a twee lessen kwijt zou zijn.

Meteen beginnen

Je kunt starten wanneer jij dat wilt. Een e-book (online handboek) is namelijk niet gebonden aan tijd of andere factoren. Het enigste wat je nodig hebt is een enthousiaste instelling en internet. Meer niet! Hierdoor kun je eenvoudig een online piano cursus combineren met je dagelijkse werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld na je werk of misschien juist voor je werk even een half uurtje bezig zijn met het piano leren spelen. 15 minuten is overigens meer dan genoeg.

Snel resultaat

Je verwacht het niet, maar met een online cursus piano spelen maak je meer progressie en behaal je sneller resultaat. Dit komt omdat er wordt gewerkt met piano akkoorden en niet door middel van noten. Klopt dit wel helemaal? Nou, sommige pianoleraren maken wel gebruik van het notenschrift in hun cursus. Mocht je dus de voorkeur hebben voor het notenschrift, dan is dat ook gewoon mogelijk.