Ga ik met de trein of taxi naar Schiphol?

Als u deze zomer weer op vakantie gaat kunt u op vele manier richting Schiphol. Vaak wordt er gekozen tussen de trein of een taxi. Beide keuzes hebben zo hun voor- en nadelen. Het belangrijkste is uiteindelijk dat u zo comfortabel en voordelig mogelijk naar Schiphol kunt reizen. Wij geven u in deze blog meer informatie over de mogelijkheden die u heeft als u op vakantie gaat en vanaf Schiphol vliegt. Gaat u binnenkort op zomervakantie? Lees dan snel verder!

Openbaar vervoer vs. taxi

Als u met het openbaar reist heeft dit het voordeel dat u vooraf exact weet hoe laat u aankomt. Daarnaast kunt u eenvoudig vooraf uw reis uitstippelen. Het nadeel hiervan is dat wanneer u ergens vertraging oploopt, heel uw reisschema in de war is. Daarnaast zit u vaak in een overvolle trein of bus. Hierdoor heeft u weinig comfort tijdens het reizen. Als u met een taxi naar Schiphol reist heeft u hier geen last van. U heeft namelijk veel comfort en u hoeft zelf niets te doen. De taxichauffeur zorgt er namelijk voor dat u op de gewenste tijd op Schiphol bent. Daar komt bij dat u zelf niet met uw koffers hoeft te zeulen. De taxichauffeur ontzorgt u namelijk volledig en plaatst de koffer voor u in de kofferbak als u met de taxi naar Schiphol reist.

Geniet voor weinig geld van veel comfort

Een groot nadeel vinden mensen vaak dat een taxi veel duurder is dan het openbaar vervoer. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Het is namelijk zo dat er steeds meer taxibedrijven enkel naar de luchthaven rijden. Hierdoor kunnen ze veel lagere prijzen rekenen voor het vervoeren van personen naar Schiphol. Zo geniet u dus voor weinig geld van veel comfort. Weet u al welke keuze u gaat maken?