De vergaderlocatie van nu

Tegenwoordig wordt werken steeds flexibeler, van thuiswerken, in cafés en koffieshops, tot flexplekken op kantoor. Echter wordt er vaak voor een vergadering gekozen voor een vaste plek op kantoor, wat niet echt inspirerend en prikkelend is voor creatieve oplossingen. Tijd voor verandering dus.

Positieve effecten om op inspirerende locaties te vergaderen

Het is in deze tijd heel makkelijk vergaderruimtes in te huren, zoals vergaderlocaties amsterdam. Vergaderen in een nieuwe omgeving en een andere sfeer, zoals de inrichting van de ruimte, licht, tafels en ander meubilair zorgt voor nieuwe prikkelingen in het brein en wellicht nieuwe creatieve ideeën tijdens de vergadering.

Wanneer vergaderen op een andere locatie?

Wanneer je wekelijks een vaste vergadering houdt over simpele en alledaagse werkzaamheden zoals voortgang, is het wellicht beter om deze op kantoor of op een andere vaste locatie te houden. Echter voor belangrijke meetings die maandelijks of eens in het half jaar plaatsvinden is het wellicht beter om deze op een inspirerende en prikkelende locatie te houden. Vaak worden op deze vergaderingen belangrijke en veel informatie gedeeld. Op een nieuwe inspirerende locatie komt men wellicht op meer en creatieve ideeën dan als deze men deze op kantoor houdt.

Wat is de ideale tijdstip voor een vergadering?

Vergaderen op vaste momenten is handig, maar houdt daarmee rekening met de spanningsboog en de frisheid van de werknemers. Meetings tussen 10 en 11 uur is hierbij de ideale tijdstip, waarbij uiterlijk tot 15:00 de concentratie en spanningsboog optimaal blijft. Voor 10 uur en na 15:00 is namelijk de concentratie nog niet optimaal of niet meer optimaal.