Creatieve manier van solliciteren: De videosollicitatie

Op zoek naar een nieuwe manier om jouw toekomstige werkgever omver te blazen? Lees dan snel verder. Het vinden van een nieuwe baan gaat tegenwoordig erg stroef, men solliciteert zich rot en grijpt telkens net mis of wordt al bij voorbaat afgewezen. Hoe onderscheidt je jezelf van anderen? Hoe kom je op de stapel terecht die wel mag langskomen voor een sollicitatiegesprek? Een nieuwe manier welke gegarandeerd door je nieuwe werkgever wordt bekeken, is de videosollicitatie.

Videosollicitaties zijn opvallend en werkt nieuwsgierigheid

Het maken van een videosollicitatie is iets wat nieuw is en weinig wordt gedaan door sollicitanten, terwijl het wel effectief kan zijn! Zo kan je veel meer laten zien dan een a4tje opsturen met een standaard riedeltje van opleidingen, werkervaring en meer. Je nieuwe werkgever zal daarom je video sneller bekijken omdat het iets is wat niet vaak gebeurt. Ook biedt het je veel meer kansen, je kan door middel van een videosollicitatie namelijk laten zien wie jij daadwerkelijk bent. Lichaamstaal zegt namelijk veel meer en is veel belangrijker dan wat jij zegt. Voornamelijk als je bijvoorbeeld kijkt naar hotel vacatures, speelt de uitstraling van een persoon vaak een belangrijke rol. Hierdoor heb jij al een streepje voor op jouw mede sollicitanten.

Waar moet je allemaal op letten?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een videosollicitatiebrief gaat maken. Ten eerste moet je in bezit zijn van een kwalitatief goede camera, vraag desnoods aan vrienden of familie of jij zijn/haar camera mag lenen. Daarnaast is het belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet, en dat je de video opneemt in een neutrale ruimte. Dit zorgt er namelijk voor dat men niet afgeleid wordt door andere dingen dan jouw verhaal. Als laatst is het belangrijk te letten hoe lang jouw video duurt, lange video’s worden namelijk nooit afgekeken! Houdt hierbij een gemiddelde van 3 minuten aan. Is je video klaar? Zorg dan voor een leuke titel voor je video en laat de uitnodigingen maar binnen stromen.