Advies bij administratieve werkzaamheden

Een zelfstandig ondernemer is het liefst zo min mogelijk tijd en geld kwijt aan de administratie. Toch moet de administratie volgens de regels van de overheid volgens bepaalde regels gebeuren en één van die regels is dat alle informatie op moment van aanvraag beschikbaar zijn. Een zelfstandig ondernemer moet vervolgens zorgen dat zijn administratie op orde is. Veel zelfstandig ondernemers zijn daarom zo min mogelijk tijd kwijt aan alle vormen van administratie.

 

Er zijn verschillende soorten gegevens die moeten worden bijgehouden. Als eerste heb je alle inkoop- en alle verkoopfacturen. Deze moeten worden bijgehouden in de administratie. Je kunt deze ook opsparen en aan de boekhouder geven. De boekhouder moet er vervolgens voor zorgen dat de facturen worden ingevoerd. Naast de facturen is er ook een urenregistratie van het personeel. Deze moet je zelf bijhouden. Op internet zijn er verschillende tools voor online urenregistratie. Urenregistratie is belangrijk omdat het personeel moet worden uitbetaald en niemand wil voor niets werken.

Ook kan je administratie van de salarissen uitbesteden. Er zitten immers heel veel ingewikkelde regels aan de salarisuitbetaling verbonden het uitbesteden van dit deel van de administratie scheelt handenvol met tijd, terwijl het de partij waar je het aan uitbesteed veel minder tijd kost omdat ze maar één keer hoeft bij te houden wat de ontwikkelingen en regelgeving zijn in het uitbetalen van de werknemers, terwijl anders al de bedrijven waar zij de salarissen voor doen dit allemaal zelf moesten bijhouden. Ook kun je vragen bij hun kwijt en geven ze je indirect consultant salaris.

 

Ook kun je alle juridische zaken uitbesteden, want alle juridische zaken kosten veel tijd en kan een andere partij veel goedkoper dan wanneer jij dat zelf zou moeten doen. Ook al betaal je naar jou idee heel erg veel. Het uitzoeken van juridische zaken kan weken duren als je er niets vanaf weet.